Zorgverzekering 2017: welke zorgverzekering past bij mij?

Er bestaan natuurlijk vele zorgverzekeraars die samen heel veel combinaties in zorgverzekeringen aanbieden. Deze zijn opgebouwd uit een verplichte basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering. Omdat dit er zo veel zijn, vragen veel mensen zich af welke zorgverzekering het beste bij hen past. Dit antwoord is voor iedereen verschillend. Om snel een zorgverzekering te vinden die bij je past, kan je gebruik maken van onze zorgvergelijker. Daar vind je aan de hand van een aantal filters hopelijk de goedkoopste zorgverzekering. Meer info over het vinden van de juiste zorgverzekering, lees onderstaande tips dan eens door. Zo vind je een zorgverzekering die bij jou wensen past.

Stel jezelf een aantal vragen

Iedereen zijn zorgwensen zijn anders, daarom is het goed om na te denken over een aantal vragen om zo te bepalen welke zorgverzekering het best bij je past.

  • Wil ik een hoger eigen risico (minder premie, maar meer eigen kosten bij gebruik van zorg)?
  • Wil ik vrije artsenkeuze of in ieder geval vrije ziekenhuiskeuze?
  • Is de dekking van de basisverzekering genoeg, of wil ik eventueel een aanvullende verzekering (voor bijvoorbeeld ongedekte kosten voor medicijnen, fysiotherapie of tandartskosten)?

Het is goed om na te denken over de zorg die je in het komende jaar zal gebruiken. Natuurlijk is dit soms lastig om in te schatten, ongelukjes kunnen natuurlijk zomaar gebeuren. Bedenk daarom ook waar je voor verzekerd zou willen zijn. Vervolgens is het mogelijk om te vergelijken, om zo de zorgverzekering 2017 (en zorgverzekeraar) te vinden die bij jou past.

Enkel basisverzekering 2017?

Mocht je besloten hebben om enkel een basisverzekering te nemen als zorgverzekering 2017, dan wordt het vergelijken weer een stukje makkelijker. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met verschillende dekkingen per zorgverzekeraar. De dekking van de basisverzekering is namelijk bij wet vastgelegd, en elke zorgverzekeraar dient zich daar aan te houden.

Voor het vergelijken van enkel de basisverzekering dien je op een paar zaken te letten:

  • Met welke polis heb ik te maken (budget, natura, combinatie of restitutiepolis)
  • Wat is het eigen risico (minimaal 385 euro in 2017, maar kan vrijwillig verhoogd worden tot 885 euro)?
  • Wat is de zorgpremie (hoewel de dekking hetzelfde is, kan de zorgpremie 2017 verschillen).

Een vergelijking maken om zo antwoord te krijgen op de vraag ‘welke zorgverzekering past bij mij’ kan je doen met de zorgvergelijker die bijvoorbeeld op de homepagina te vinden is. Aan de hand van de filters zal er een vergelijking gemaakt worden.

Zorgverzekering 2017: welke zorgverzekering past bij mij?
4.33 (86.67%) 6 votes
Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *